Föreningens gemensamma tvättstuga finns i hus nr 10 med tre tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp. Du bokar tvättid genom den digitala tavlan i respektive port. Blippa din tagg på läsaren i mitten nere på skärmen så kommer tidsbokningen upp. Dörren till tvättstugan öppnas med blipp, när du blippar så registreras det i systemet att tvättiden är påbörjad. Om den som har bokat en tid uteblir eller inte hinner blippa i dörren inom 30 minuter från påbörjad tid har annan boende rätt att nyttja den bokade tiden. Passet måste då bokas på tavlan i portarna. Varje boende kan ha max två bokningar i taget och max en bokning per dag.

Regler för tvättstugan

För allas trevnad har föreningen tagit fram följande regler för tvättstugan:

  • Varje tvättpass är tre timmar långt och under den tiden ska man hinna med att både tvätta och torka sin tvätt. Vill man börja tvätta innan passets början eller torka tvätten efter passets slut måste man först komma överens med den person som har aktuell bokad tid.
  • Efter avslutat tvättpass ska filtren tömmas i torktumlarna samt i torkskåpet vid behov. Sopa golvet och torka golvet vid dålig väderlek, om lera och slask dragits in. Även bänk och tvättmaskiner ska torkas med trasa. Kort och gott, lämna tvättstugan lika fin som du själv vill att den ska vara när du kommer dit.
  • OBS! Filtar/täcken för pälsdjur/hästar får absolut ej tvättas/torkas i förenigens tvättstuga då detta innebär stora risker för den som har någon form av allergi.